Jste zde

Domů » Rudé moře

Dovolená v El Gouně

Egyptské letovisko El Gouna s pláží

Letovisko El Gouna leží asi 20 km severně od města Hurghada a najdete tady skoro všechno, co patří k modernímu malému městu. Nemocnici, školu, golfové hřiště, četné restaurace, bary, kavárny, několik obchodů, ubytování, a dokonce i malé letiště pro soukromá letadla a soukromý přístav jachet.

V El Gouně si bohatí Egypťané koupili zhruba 10 km dlouhý úsek pláže a nechali si tam i vytvořit několik umělých lagun. Vznikly tu i hotelové komplexy ve staroegyptském stylu se dvěma či třemi podlažími a krásné zahrady. Vypadá to velmi malebně, ale také velmi uměle. Ale vůbec tady nemusíte jen tak ležet na pláži, můžete se věnovat i celé řadě volnočasových aktivit, jako je šnorchlování, surfování, potápění nebo golf.

Dostatečnou porci zábavy navíc zajišťují i zdejší hotely, k čemuž patří samozřejmě kromě animačních programů i to nejrůznější sportovní vyžití. Můžete jen tak dovádět na pláži nebo si zahrát plážový volejbal. Vydejte se ale určitě i na moře za pozorováním korálů u místního útesu.

Čluny potápěčského střediska vás zavezou buď na sever do letoviska Sharm el-Sheikh nebo na jih k severním útesům Hurghady. Pro více informací o útesech v Rudém moři je dobré zalistovat v místním potápěčském průvodci.

El Gouna je ovšem o trošku dražší, než například nedaleká Hurghada. Tato krásná, ale přece jen poněkud uměle vytvořená turistická destinace není až zas tak moc vhodná pro návštěvníky, kteří přijeli do země objevovat tu obvyklou egyptskou atmosféru a poznávat historii země.

Ale můžete si vyjet místním autobusem nebo taxíkem do Hurghady, a tam si pak třeba prohlédnout typické staré město. Ve městě narazíte i na bazar, kde si můžete po delším smlouvání zakoupit nějaké ty suvenýry, stejně jako navštívit dobré restaurace a kavárny.

Kdo chce blíže poznávat tisíce let starou kulturu Egypta, ten ať se vydá na výlet například do Luxoru, do Údolí králů nebo do města Káhira. Cesta autobusem do těchto vzdálených míst je ale dost vyčerpávající a dlouhá, zvažte tedy, jestli vám to opravdu stojí za to.

Přestože se dá v El Gouně najít mnoho restaurací, kaváren a i několik nočních klubů, noční život je zde obecně vzato poměrně klidný. Většina turistů tady tráví večery ve svém hotelu, ale i v tomto případě se doporučuje vyrazit taxíkem do vzrušujícího nočního života Hurghady a navštívit místní bary a diskotéky.

Místo

Letiště El Gouna 27° 22' 6.3912" N, 33° 40' 7.986" E
Location

Egypt na Facebooku