Jste zde

Domů » Rudé moře

El Gouna

El Gouna - pláž se slunečníky

Zatímco 22 km vzdálená Hurghada a okolní letoviska se změnila ve směs hotelů, stavenišť a "zemi nikoho", zůstala El Gouna půvabným městečkem trochu kubistického a trochu sardinsko-středozemního stavebního stylu. Hlavním architektem byl Michael Graves, dříve profesor architektury na Princetonu.

Komfortní hotelové komplexy El Gouny leží na skupině ostrovů, které jsou obklopeny mnoha lagunami a plážemi s jemným pískem na pobřeží Rudého moře. Městečko bylo vystavěno během 12 let stavebním magnátem Samih Sawirisem a ten mu dal také jméno z arabského slova gouna, což znamená laguna.

Hotely se vyznačují nádherným výhledem na moře a bujné hotelové zahrady. El Gouna je rovněž ideální pro ty, kteří hledají možnost odpočinku ale i pro vyznavače vodních a jiných sportů. Najdete tady široké spektrum aktivit jako je potápění, surfování, tenis, squash a jízda na koni. Také se zde organizují různé výlety do fascinující pouští krajiny, výlet do Luxoru, kde najdete chrámy a hroby nebo výlet do Káhiry k tajuplným pyramidám v Gíze.

Celá oblast zahrnuje 4 milióny m2, v jejím středu leží vesnice Kafr El Gouna. Typický stavební styl vesnice sahá až do dob faraónů. Křivolaké uličky a vnitřní dvory, kopule a klenby a také dlážděné ulice přispívají k neodolatelnému šarmu vesničky. Například orientální speciality si můžete vychutnat v mnoha restauracích a kavárnách.

Oblast má jedno vlastní malé letiště pro denní výlety, mořské akvárium, mezinárodní školu a nemocnici. Hotelová nabídka čítá od malých tříhvězdičkových hotelů s rodinnou atmosférou až po velkolepý pětihvězdičkový hotel na pláži. Hosté mohou dorazit do střediska nejen pomocí člunu a autobusu, ale také motorizovanou trojkolkou. Pro rozptýlení hostů se zde vystavěla moderní nákupní centra, muzeum, divadlo, kino, diskotéka a také golfové hřiště.

El Gouna s mešitou
El Gouna v noci

Egypt na Facebooku