Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Hilton Dahab Resort, Dahab

Egyptský hotel Hilton Dahab Resort

Hotel Hilton Dahab Resort leží mezi horami, pouští a křišťálově modrou vodou Rudého moře. Nachází se přímo na krásné a dlouhé písečné pláži, v krásné chráněné zátoce. Centrum Dahabu s nákupními a zábavními možnostmi je od hotelu vzdálené asi 5 km. Vzdálenost od letiště v letovisku Sharm El Sheikh je cca 90 km.

Tento komfortní hotelový komplex má k dispozici celkem 163 pokojů v hlavní budově a několika 2-patrových bungalovech. V hlavní budově se dále nachází pěkná vstupní hala s recepcí (trezory k pronajmutí), hlavní restaurace "Mirage" s nekuřáckou zónou, á-la-carte italská restaurace s terasou, různé bary a obchody. Bungalovy jsou rozmístěny kolem velké bazénové laguny. Na pláži se můžete občerstvit v restauraci s rybími specialitami.

V hezky udržovaném venkovním areálu se nachází plavecký bazén, pool- a snackbar. Lehátka, slunečníky a ručníky jsou u bazénu i na pláži k zapůjčení zdarma. Ti nejmenší hosté se mohou těšit na dětské brouzdaliště, dětské hřiště, dětský bar, minidisco a miniclub (pro děti ve věku 3-12 let).

Ubytovaní hosté mohou zdarma využít tenisový kurt (osvětlení za poplatek), volejbal, šipky, petanque, aerobik, vodní pólo a vodní aerobik. Hotel příležitostně pořádá večerní zábavní program.
Za poplatek je k dispozici kulečník, stolní tenis, jízda na koni, kajaky, windsurfing, vodní lyžování a zapůjčení vybavení na šnorchlování. Na pláži se nachází potápěčské centrum Sinai Divers, kde se můžete zapsat na některý z nabízených potápěčských kurzů.

Prostorné pokoje a suity se nacházejí v přízemí nebo v prvním patře kolem velké vodní laguny se slanou vodou, obklopené svěží vegetací. Vkusně zařízené pokoje jsou vybavené koupelnou s vanou nebo sprchou a WC, vysoušečem vlasů, trezorem, telefonem, rádiem, satelitní TV, minibarem, klimatizací, balkónem nebo terasu. K dispozici jsou i nekuřácké pokoje.

Stravování: Polopenze – snídaně a večeře formou švédských stolů. Možnost dokoupení all inclusive - snídaně, obědy a večeře formou bohatých švédských stolů, snídaně pro pozdní spáče (11:00 – 12:00 hodin), odpolední občerstvení od 16:00 až 17:00 hodin, zmrzlina od 11:00 – 18:00 hodin, nealko nápoje a alkoholické nápoje místní výroby (od 10:00 – 24:00 hodin).

(údaje jsou z roku 2011)
Obsluhující personál byl vynikající, každý byl velice přátelský. V tomto hotelu jsme se cítili velmi příjemně a bylo vidět, že jsme vítáni. Jisto jistě se sem zase rádi vrátíme. Hotel byl v naprostém pořádku a můžeme ho doporučit jako nejlepší hotel ve městě. Kdo má chuť ať vyzkouší potápění, šnorchlování nebo jiné vodní sporty, tato oblast je jimi přímo vyhlášená.
Promenáda podél moře je jako stvořená na dlouhé procházky a jogging. Jediné, co trochu narušovalo tuto idylu byl hluk motorových člunů. Bazény moc posoudit nemůžeme, protože jsme volný čas trávili u moře, kde se stále něco dělo.
Tento hotel je naprosto ideálním místem pro relaxaci. Ve sportovních centrech na pláži najdete jen kvalifikovaný personál. Večer se můžete těšit na program s místními umělci nebo s animátory hotelu. Mezi hosty najdete lidi ze všech koutů světa. Zda je hotel vhodný i pro rodiny s dětmi, to bohužel posoudit nemůžeme, protože jsme byli bez dětí. Všimli jsme si, že byl k dispozici dětský mini klub, kde bylo o děti dobře postaráno a byl pro ně připraven bohatý program.

Egyptský hotel Hilton Dahab Resort - ubytování
Egyptský hotel Hilton Dahab Resort s bazénem
Egyptský hotel Hilton Dahab Resort s pláží

Místo

Hotel Hilton Dahab Resort 28° 28' 56.118" N, 34° 29' 53.5848" E
Location

Egypt na Facebooku