Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Iberotel Dahabeya, Dahab

Egyptský hotel Iberotel Dahabeya s bazénem

Hotel Iberotel Dahabeya se nachází přímo u písečné pláže, v přírodní laguně Rudého moře, obklopený krajinou Sinajského pohoří. Je to ideální místo pro milovníky surfování, potápění a šnorchlování. Centrum Masbat města Dahab s pěší promenádou, obchody a kavárnami je vzdáleno ca. 3 km, kam od hotelu jezdí 3x denně zdarma kyvadlová doprava. Letiště Sharm el Sheikh je od hotelu vzdálené asi 90 km.

Hotelový resort nabízí k ubytování celkem 144 pokojů. K jeho zařízení dále patří lobby s recepcí a barem, internetový koutek (za poplatek), hlavní restaurace, á-la-carte restaurace, několik obchodů, prádelna.
Venku najdete vyhřívaný (podle počasí) sladkovodní bazén, oddělený dětský bazén a poolbar. Lehátka, slunečníky a ručníky jsou u bazénu i na pláži k zapůjčení zdarma.

Ke sportovnímu vyžití zdarma (při službách all inclusive) patří plážový volejbal, stolní tenis, šipky, petanque, vodní pólo, malá posilovna, biliárd, sauna, jacuzzi aerobik a vodní aerobik. Přes den hotel pořádá různé sportovní programy, večer živou hudbu a show. Za poplatek jsou na pláži od místních provozovatelů v nabídce další vodní sporty, např. šnorchlování, surfování a potápění. Zpoplatněné jsou také masáže.
Děti ve věku 4-12 let se mohou těšit na miniclub a dětské hřiště.

Vkusně zařízené dvoulůžkové pokoje (cca 26 m2) jsou vybavené koupelnou se sprchou a WC, vysoušečem vlasů, telefonem, satelitní TV, minibarem (za poplatek), klimatizací, trezorem, balkónem nebo terasou. Pokoje Deluxe mají navíc přímý výhled na moře.
Rodinné pokoje (cca 32 m2) mají navíc dveřmi oddělenou malou místnost se spaním pro další 2 osoby. Výhled je do ulice.

Stravování: Polopenze (snídaně a večeře formou bufetu) nebo all inclusive - plná penze formou bufetu, tématické večeře, různé snacky (11-12 hodin), káva, čaj a pečivo (16-17 hodin), zmrzlina pro děti (12-17 hodin), výběr místních alkoholických a nealko nápojů ve skle (10:30-24 hodin). Za poplatek jsou mezinárodní nápoje, balené nápoje, čerstvé džusy, některé druhy kávy, á-la-carte restaurace (rezervace předem), minibar na pokoji.

(údaje jsou z roku 2011)

Egyptský hotel Iberotel Dahabeya - ubytování
Egyptský hotel Iberotel Dahabeya s restaurací
Egyptský hotel Iberotel Dahabeya s pláží

Místo

Hotel Iberotel Dahabeya 28° 28' 48.666" N, 34° 29' 26.8872" E

Komentáře

V tomto hotelu jsme byli velice spokojeni a určitě se sem v každém případě zase rádi vrátíme. Pokoje byly vždy čistě uklizené. Personál se nás i několikrát během dne ptal, zda nepotřebujeme poklidit a zda je vše v pořádku. Byli jsme velmi mile překvapeni tím, jak všichni zaměstnanci mluvili velmi plynule anglicky. Všichni byli velice milí a ochotní. Stravování bylo v pořádku. Mohli jsme v klidu a bez strachu jíst cokoliv, aniž bychom měli zažívací nebo střevní potíže. Hotelová pláž se od hotelu nacházela jen 50 m a byla velmi čistá a udržovaná. V okolí se nenacházely už žádné jiné hotely a domy. Mimo hotel byla pláž již poměrně špinavá.
Location

Egypt na Facebooku