Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Tropitel Dahab Oasis, Dahab

Egyptský hotel Tropitel Dahab Oasis

Hotel Tropitel Dahab Oasis se nachází asi 300 m od dlouhé písečné pláže. Pozadí hotelu tvoří kulisa pohoří Sinaj a kromě toho se zařízení nachází nedaleko oblíbených potápěčských míst Blue Hole nebo Canyon (asi 10 minut jízdy), takže je to ideální místo pro milovníky potápění. Na korálovou pláž se dostanete po lávce. Centrum města Dahab, kde najdete různé nákupní a zábavní možnosti, je od hotelu vzdálené přibližně 5 km, hotelový shuttlebus tam jezdí cca 4x denně (zdarma). Letiště Sharm El Sheikh je vzdáleno zhruba 80 km, transfer trvá asi 70 minut.

Tento 4-hvězdičkový hotel nabízí k ubytování 145 pokojů, které jsou rozmístěny v 2- až 5-patrových řadových budovách. K zařízení hlavní budovy patří vstupní hala s recepcí a trezorem (zdarma), místo k posezení, hlavní restaurace s nekuřáckou zónou, bar, internetový koutek, terasa a malý obchod se suvenýry.
V udržovaném venkovním prostoru se nachází sladkovodní bazén, samostatné dětské brouzdaliště, sluneční terasa, poolbar. Lehátka a slunečníky jsou u bazénu i na pláži k zapůjčení zdarma.

Pro ubytované hosty je k dispozici zdarma plážový volejbal a vodní gymnastika. Hotel příležitostně pořádá večerní zábavy.
Za poplatek si můžete zahrát kulečník nebo stolní tenis. Zpoplatněná je také nabídka široká nabídka vodních sportů a potápěčské centrum na pláži od místních poskytovatelů.
Kdo chce relaxovat, můžete navštívit wellness centrum Health Club (za poplatek), kde na vás čeká sauna, parní lázně a masáže.

Příjemně zařízené dvoulůžkové pokoje jsou vybavené koupelnou se sprchou nebo vanou a WC, vysoušečem vlasů, telefonem s přímou volbou, satelitní televizí, minibarem (za poplatek), klimatizací, balkónem nebo terasu s výhledem na moře.
V nabídce jsou také pokoje Seafront, které se nacházejí blíž u moře (za příplatek) nebo levnější pokoje bez výhledu na moře.

Stravování: Polopenze nebo all inclusive - snídaně, obědy a večeře formou bohatých švédských stolů, půlnoční občerstvení od 00:00 do 00:30 hodin. Od 10:00 do 24:00 hodin je volná konzumace rozlévaných místních alkoholických a nealko nápojů. Při hlavních jídlech se podává také víno. Pokud se rozhodnete pro některý z výletů, bude vám připraven balíček na cestu.

(údaje jsou z roku 2011)

Egyptský hotel Tropitel Dahab Oasis - ubytování
Egyptský hotel Tropitel Dahab Oasis s bazénem
Egyptský hotel Tropitel Dahab Oasis s pláží

Místo

Hotel Tropitel Dahab Oasis 28° 33' 5.3064" N, 34° 31' 1.9308" E

Komentáře

Na dovolené v tomto hotelu se mi moc líbilo. Hlavním důvodem bylo zejména potápění, ale i široká nabídka možných výletů do okolí. Hotel je jednoznačně ideálním místem pro potápěče a milovníky vodních sportů, proto je těmto účelům vše přizpůsobeno a vybaveno. Všechny atraktivní lokality, které dosud nebyly poničeny, jsou zde v bezprostřední blízkosti hotelu. Poloha hotelu je ale od centra města poněkud z ruky. My jsme ale využívali pravidelnou kyvadlovou dopravu, která nás tam za chvilku přepravila. Co se týká stravování, nebyl zde sice až tak velký a pestrý výběr pokrmů, ale to se ani v menším hotelu nedá očekávat. My jsme si vždy něco vybrali. V hotelu se nekonaly téměř žádné animační aktivity, což ani hoteloví hosté nevyžadovali. Vzhledem k tomu, že se během dne věnovali svým sportovním aktivitám, nebyla po večerech ani chuť bouřlivě oslavovat. Soukromá pláž se nacházela v horní části hotelového pobřežního komplexu.
Location

Egypt na Facebooku