Jste zde

Domů » Rudé moře

Hurghada - turistické zajímavosti

Hurghada - pohled na lodě

Specialistou na břišní tance a folklórní představení je podnik Alf Leila Wa Leila („Tisíc a jedna noc“) s velkou otevřenou scénou. Scénu s různými pravidelnými show má také podnik Villa Kunterbunt, který je provozovaný německým manželským párem. Zde si můžete objednat velmi šťavnaté velbloudí steaky – nejlépe chutnají s pepřovou omáčkou domácí výroby. Mnoho hotelů má samozřejmě svůj vlastní program představení.
Protože ne každý host ovládá smlouvání, byl zřízen v Hurghadě obchod s typickými egyptskými suvenýry, ve kterém se dozvíte pevnou cenu. Jedná se o Ekhenaten Egypt Gallery na 1, hned vedle nově vystavěné čtvrti Murabak 2. Zvláštní specialitou jsou textilie, šperky, koření a hudební nástroje. Kdo nemá po ruce žádné egyptské liry, může platit ve velkých obchodech eurem nebo dolary.

Za podívání stojí Red Sea Dolphin – člun s prosklenou podlahou, který nabízí nádherný pohled na podmořský svět. Pak také ponorka Sindibad, podvodní zážitek aniž byste se namočili. Ponorka pojme asi 44 pasažérů a ponoří se do hloubky 22 m. V akváriu v Hurghadě se seznámíte s pestrobarevnými rybami, se kterými se můžete setkat také vy sami pod vodou při potápění nebo šnorchlování. Mořské muzeum Marine Biology nabízí pohled na flóru a faunu Rudého moře, včetně korálových kolonií. Nachází se 5 km severně od města.

Hurghada - podmořský život

Egypt na Facebooku