Jste zde

Domů » Sinajský poloostrov

Letovisko Taba

Taba na egyptském pobřeží

Egyptské letovisko Taba leží na poloostrově Sinaj, na hranicích 4 zemí - Egypta, Saudské Arábie, Jordánska a Izraele. Nejbližší izraelské město Eilat je vzdálené pouhých 6 km. Pokud se z Eilatu vypravíte na jednodenní výlet do Taby, nepotřebujete vízum.
Mezinárodní letiště je od Taby vzdálené asi hodinu cesty autem.

Taba je oblíbená oblast pro koupání a potápění v Rudém moři. Turisté zde obdivují hlavně krásné pláže, korálové pobřeží a pestrobarevný podmořský život. Najdete tu také luxusní hotely, dobré restaurace i kavárny přímo na pláži. Navštívit byste určitě měli ostrov Faraónů, kde se nachází hrad postavenými křižáky.

V okolí města najdete také mnoho zajímavostí. Například v klášteře sv. Kateřiny roste keř, ze kterého prý Bůh promlouval k Mojžíšovi. Celý areál vypadá velmi působivě také díky tomu, že byl postaven v různých stavebních slozích, stojí zde bazilika i mešita.

Z Mojžíšovy hory Sinaj (2285 m.n.m.) budete mít opravdu nádherný výhled do okolí. Strmé skalní stěny, z nichž některé stojí těsně vedle sebe, dosahují výšky až 60 m. Na skalách spatříte všechny možné odstíny červené barvy. Někdy se dokonce zdá, jako by na stěnách byly pravěké kresby, ale jedná se o optický klam.

Waterworld je oblast ve městě, ve které se můžete věnovat nejrůznějším vodním sportům – potápění, plachtění, jízdě na banánu nebo ve člunu s proskleným dnem. Budete jezdit kolem podmořských korálů a uvidíte toho opravdu hodně – hlavně různé druhy mořských ryb a mořské ježky.

Za nákupy se můžete vydat do letovisek Dahab a Nuweiba, protože Taba je spíše pouštní oblast. Pokud je to pro vás moc daleko, můžete si nakoupit i přímo ve vašem hotelu, což však vyjde hodně draho. V Tabě má většinou každý hotel vlastní obchodní pasáž.

Egyptské letovisko Taba

Egypt na Facebooku