Jste zde

Domů » Rudé moře

Makadi Bay

Egyptské Makadi Bay a jedna z pláží
Autor: nodomain.cc

Prázdninové letovisko Makadi Bay se nachází zhruba 30 km od města Hurghada v nádherné malé zátoce na pobřeží Rudého moře. Na pobřeží dlouhém cca 4 km se tady tyčí především větší hotely a klubová zařízení. Přímo za hotely hned začíná Arabská poušť.

Kromě ubytování lze v Makadi Bay nalézt i vynikající turistickou infrastrukturu, takže se tady můžete nechat v případě potřeby ostříhat, ochutnat v mnoha restauracích lahodné pokrmy, dát si kávu v mnoha barech a kavárnách nebo nakupovat. Dají se tu koupit nejrůznější suvenýry nebo třeba plážová výbava.

Obecně je místo klidnější a kultivovanější turistickou destinací než sousední město Hurghada. Rodiny ocení především příjemnou atmosféru v malém městečku, které se může pochlubit tím, že je tu všechno hned po ruce.

Pláž

Zejména místní, mírně se svažující, písečná pláž uprostřed zátoky je vhodná pro děti. Pouze při odlivu je koupání v moři omezené, všeobecně se ale tady doporučují boty do vody. Po krásném dni stráveném na pláži se návštěvníci obvykle vydávají na procházky po místní plážové promenádě.

Aktivity

Golfisté zase zřejmě zamíří na 18-jamkové mistrovské hřiště Madinat Makadi Golf Course, které najdete asi 1 km od centra. Dá se tady hrát i za deště a konají se tu pravidelně i golfové kurzy pro začátečníky. Ale i zkušení golfisté si tu přijdou dokonale na své.

Přijíždí sem také zcela cíleně mnoho milovníků šnorchlování a potápění, skvělé potápěčské lokality jsou opravdu velkým lákadlem v této oblasti Egypta. Pod mořskou hladinou můžete zahlédnout malé vraky lodí a pozorovat pestrý podmořský svět korálových útesů. V Makadi Bay působí také potápěčská školy, kde si můžete vybrat z několika různých výukových kurzů.

Podobně je tomu i v případě zájmu surfařů, školy surfování nabízejí jednak výukové kurzy, ale také zapůjčují potřebné vybavení. Velmi populární jsou také výlety na moře za delfíny a mnoho rekreantů využívá také nabídky místních organizátorů a vyráží spolu s nimi za dalším mořským savcem, který žije v Rudém moři, totiž za mírnými a klidnými sviňuchami.

Výlety

Mnoho hotelů nabízí svým hostům výlety historického nebo kulturního zaměření, jako je např. návštěva Luxoru, Údolí králů či hlavního města Káhira. Je však třeba mít na paměti, že v průběhu takovýchto zájezdů strávíte v autobuse opravdu dlouhý čas, a že to pro vás někdy může být i velmi stresující.

Egyptské Makadi Bay a podmořský svět
Autor: Woolve.com
Geografie: 

Místo

Pláž Makadi Bay 26° 59' 15.4968" N, 33° 54' 16.146" E
Location

Egypt na Facebooku