Jste zde

Domů » Rudé moře

Makadi Bay a pláž

Egypt - část letoviska Makadi Bay
Autor: Liv. -400

Makadi Bay je prázdninové letovisko v Egyptě, které se nachází asi 30 km jižně od města Hurghada na pobřeží Rudého moře. Turistické středisko leží v délce přibližně 4 kilometry podél pobřeží v malém zálivu Makadi Bay a jeho jižních výběžcích. Je všeobecně klidnější a čistší než Hurghada.

Místo se skládá téměř výlučně z pár desítek velkých hotelů a klubových zařízení. Najdete zde také obchody se suvenýry, restaurace, holičství a jedno golfové hřiště.

Ve středu zálivu je lehce se svažující písečná pláž, nedaleko od ní se táhnou útesy podél severního okraje zálivu a nabízí tak skvělé příležitosti k potápění. Přímo za hotely začíná Arabská poušť.

Severní část pláže Makadi Bay je přibližně 1 000 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 m a mírně se svažuje do moře. Průměrné teploty se pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů.

Voda je tyrkysově modrá, písek je smíšený a má bílou barvu. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvately i turisty, v jejím okolí rostou krásné palmy.

Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar a možnost parkování.

Pro návštěvníky, kteří jsou ubytovaní v přilehlých hotelech, je na pláži připravena velmi bohatá nabídka služeb i zábavné aktivity. Je možné zde vyzkoušet jízdu na banánu nebo na vodních lyžích, potápění, windsurfing, plážový volejbal anebo fotbal. Občerstvení nabízejí místní restaurace a bary.

Jižní část pláže je přibližně 1800 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 m a mírně se svažuje do moře. Průměrné teploty jsou stejné jako v severní části pláže, stejný je také písek a moře. I zde narazíte na místní obyvatele a turisty.

Nabídka aktivit je opravdu široká – potápění, windsurfing, šlapadla, dětské hřiště, plážový volejbal i fotbal. Varovné vlajky ukazují, zda je bezpečné se koupat v moři. Pláž je dostupná také autem a parkování je možné pouze u hotelů.

Egypt - pláž letoviska Makadi Bay
Autor: Liv. -400
Geografie: 

Místo

Makadi Bay 26° 59' 31.38" N, 33° 53' 59.7012" E
Location

Egypt na Facebooku