Jste zde

Domů » Rudé moře

Ostrov Giftun a pláž Mahmya

Egypt - lodě u ostrova Giftun
Autor: Ruth_W

Egyptský ostrov Giftun je oblíbeným cílem turistických výletů z letoviska Hurghada. Na ostrov se dostanete pouze lodí, cesta trvá asi jednu hodinu od města. Jednodenní výlety, jejichž součástí je většinou i zastávka pro šnorchlování, nabízejí cestovní kanceláře nebo místní agentrury.

Giftunská pláž Mahmaya Beach nabízí návštěvníkům ten nejjemnější písek a také nádherné, průzračně čisté moře. Celý ostrov i s pláží je součástí národního parku Rudé moře, kde je chráněn bohatý a ojedinělý podmořský život. Návštěvníci by se proto měli chovat zodpovědně a ohleduplně.
Na pláži stojí restaurace a bar, kde se můžete občerstvit a příjemně posedět. Zájemci si na místě mohou vypůjčit lehátka a slunečníky, k dispozici jsou také toalety a sprchy.

Průměrné teploty se na pláži Mahmya Beach pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 280 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 m a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je jemný a nádherně bílý. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty.

Podmořský svět u ostrova Giftun
Autor: welshcathy
Geografie: 

Egypt na Facebooku