Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Sekalla

Podmořský svět Hurghady

Pláž Sekalla se nachází v egyptském letovisku Hurghada u Rudého moře. Dělí se na tři části, severní, střední a jižní. Severní část pláže je přibližně 900 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 100 m a mírně se svažuje do moře. Nachází se v malé zátoce ve tvaru půlměsíc. Voda je tyrkysově modrá, písek je jemný a má bílou barvu. Moře je dostupné po schodech a po lávkách. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, v jejím okolí rostou krásné palmy.

Zdejší infrastruktura je opravdu bohatá, návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový klub, dětské hřiště, hřiště na plážový volejbal, veřejné toalety. Je možné zde vyzkoušet různé vodní sporty, jako je například potápění, windsurfing nebo jízda na banánu. Pláž je dostupná autobusem nebo autem, parkování je možné pouze u místních hotelů.

Prostřední část pláže Sekalla, která se nachází u starého města v Hurghadě, začíná jižně od starého přístavu. Je přibližně 630 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 10 m a mírně se svažuje do moře. Moře je přístupné po schodech a lávkách. Voda je modrá a písek je jemný a má žlutou barvu. Pláž je velmi navštěvovaná místními obyvateli i turisty. V jejím okolí rostou palmy, které poskytují příjemný stín. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážové bary, dětské hřiště, hřiště na beachvolejbal.

Krásná písečná pláž má širokou nabídku vodních sportů. Je možné vyzkoušet potápění, windsurfing, jízdu na šlapadlech nebo jízdu na banánu. Zajímavý je výlet lodí s proskleným dnem, kdy můžete pozorovat místní podmořský život. Tyto lodě odjíždějí od mostu, který se nachází zhruba v polovině pláže nebo ze starého přístavu.
Pláž je dostupná autobusem nebo autem, parkování je možné u silnice.

Jižní část pláže Sekalla je přibližně 1 100 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 15 m a mírně se svažuje do moře, které je dostupné po lávkách. Voda je modrá, písek je hrubý a má žlutou barvu. Pláž je hodně navštěvovaná místními obyvateli i turisty. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, veřejné toalety, dětské hřiště. Je možné zde vyzkoušet různé vodní sporty.

Pláž je oblíbeným výchozím bodem pro potápěče, kteří chtějí vidět krásné místní korálové útesy a fascinující podmořský život v Rudém moři. Pláž má ale také co nabídnout těm, kteří se raději baví nad vodou. Je zde k dispozici hřiště na plážový volejbal nebo si lze vypůjčit šlapadla a vybavení na windsurfing.
Pláž je dostupná autobusem nebo autem, parkovat lze u silnice nebo u místních hotelů.

Průměrné teploty se na pláži pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů.

Místo

Pláž Sekalla 27° 11' 57.5052" N, 33° 51' 3.9024" E
Location

Egypt na Facebooku