Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Sharm el Naga

Egyptská Sharm el Naga a podmořský svět

Sharm el Naga je krásná zátoka jižně asi 15 km od Makadi Bay a 40 km od města Hurghada, a 20 km severně od Safagy na pobřeží Rudého moře. Je známá hlavně díky korálovému pobřeží a křišťálově průzračné vodě.

I když místní pláž vypadá celkem malá, může toho mnoho nabídnout. V jejím okolí rostou krásné palmy, návštěvníkům je zde k dispozici restaurace, plážový bar, půjčovna lehátek a slunečníků, toalety. Z pláže je umožněn široký a písečný vstup do moře.

Průměrné teploty se na pláži Sharm el Naga pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 250 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 50 m a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá, písek je jemný a nádherně bílý.

Pláž se nachází na okraji městečka, a je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty. Můžete sem pohodlně dojet autem, zaparkovat se dá hned u pláže. Oblíbenou atrakcí je zde jízda na velbloudech.

Tato zátoka je také velmi oblíbeným cílem mezi milovníky šnorchlování, potápění a koupání v moři. V místě byl postaven malý hotelový resort, který kromě ubytování, jídla a zábavy nabízí také své vlastní potápěčské centrum. To umožňuje neomezené potápění u místního útesu.

Hned od pláže můžete šnorchlovat uprostřed velkého množství ryb, což na jiných místech zažijete spíše vzácně. Stačí uplavat jen pár metrů a uvidíte nádherný podmořský svět. Místní korálové útesy jsou prakticky nedotčené. V hloubce 15 až 20 metrů spatříte malý vrak.

Je zde věnována velká pozornost ochraně životního prostředí, zátoka patří mezi chráněné oblasti v Egyptě. Proto patří Sharm El Naga mezi nejkrásnější místa na pobřeží Rudého moře vhodná k šnorchlování a potápění.

Hotelové potápěčské centrum nabízí kurzy pro začátečníky a pokročilé, i kursy "Assistant Instructor". V nabídce jsou také lekce potápění podle standardů PADI a CMAS v pěti jazycích.

Potápěčské centrum je velmi dobře vybavené. Má dva čluny Zodiac a dobře udržované potápěčské výstroje. Tři pravidelně udržované kompresory od firmy Bauer se starají o ponory s čistým vzduchem. První pomoc a kyslík jsou samozřejmostí.

Geografie: 

Místo

Sharm el Naga 26° 53' 53.6424" N, 33° 57' 46.4112" E
Location

Egypt na Facebooku