Jste zde

Domů » Dolní Egypt

Port Said a zajímavosti, 2. část

Egyptské město Port Said a mešita
Autor: k1rsch

V nákupním centru poblíž hotelu Sonesta najdete dobrou, ale drahou restauraci Maxim. Cecil-Bar v ulici Gumhuriya nabízí jen kávu, čaj a pivo. V protější restauraci Reana se vaří speciality jihovýchodní Asie. I v tomto čistém a hezkém podniku si ale můžete objednat pivo.

Do podniku Suez Canal Authority Club v Port Fuad vás pustí pouze v poledne a pouze poté, co ukážete pas. Na terase se ale před vámi otevře nádherný pohled na celé město. K podniku patří restaurační loď Noras, kde se najíte za celkem příznivé ceny. Loď odplouvá několikrát denně a můžete si na ní objednat evropské i orientální speciality.

Ve větších hotelech si obvykle můžete zajít na diskotéku. Ve městě najdete i kino, biliárové kluby, mnoho hezkých restaurací a kaváren. Obyvatelé přístavu mají rádi i promenádu u Středozemního moře, kde se již od rána něco děje. Také procházka kolem Suezského průplavu je zajímavá.

Na pláži si ráno můžete zaběhat nebo se jen tak procházet. Tak do 10.00 hodin dopoledne město spí a vy tak můžete úplně sami, jen s foťákem v ruce, brouzdat ulicemi. Nehrozí vám prakticky žádné nebezpečí.

Moře tady sice není zrovna čisté, kvalita vody v sousedním městě Port Fuad je mnohem lepší, ale to obyvatelům přístavu a Káhiry vůbec nevadí, a od května do září na pláž přichází mnoho návštěvníků. Za poplatek si můžete půjčit lehátka a slunečníky a strávit celý den u moře. Součástí pláže je také dlážděná kolonáda, kde bývá plno hlavně večer.

Po pláži se neustále procházejí prodavači s vozíky a nabízejí všechno možné: od pečené kukuřice po kapesníky, nafukovací kruhy, čaj, kandovaná jablka anebo dámské spodní prádlo. Na pláži jsou také už několik let v provozu sprchy. Pláž je vhodná především pro rodiny s dětmi, protože voda je úplně mělká a můžete bezpečně zajít opravdu daleko do moře.

Egyptské město Port Said je turistickým lákadlem nejen díky svým veřejným a soukromým plážím, ale také díky muzeům a dalším zajímavostem. Například místní maják, památník Port Said Martyrs Memorial, který má tvar faraónského starověkého obelisku anebo budova úřadu Suez Canal Authority.

Také ostrov Tennis Island nacházející se v jezeře Manzaleh je zajímavým výletním cílem, který láká turisty k návštěvě starého islámského města, které byla zbořené během křížových výprav.

Geografie: 

Místo

Hotel Sonesta, Port Said 31° 16' 7.0824" N, 32° 19' 2.2908" E
Location

Egypt na Facebooku