Jste zde

Domů » Rudé moře

Safaga

Safaga v Egyptě - pohled na pobřeží s pískem a mořem

Město Safaga leží asi 53 km jižně od Hurghady. Svůj jedinečný charakter získalo díky svému přístavu a malými turistickými místy, které ho obklopují. Zvláštností jsou zde černé písečné duny, výborné místo pro všechny vyznavače slunce. Kromě toho zde najdete extrémně slanou vodu, která se vyznačuje léčivými účinky na pokožku. Safaga je bezpochyby také rájem všech potápěčů. Břehová pásma jsou písčitá a mělká, což je ideální také pro vaše děti. Člověk tady může objevit leccos zajímavého – například při výletu na člunu k ostrovu Tobia s rajskými plážemi a útesy, nebo výlety pro potápěče. Můžete tak na člunu zkoumat nádherný ostrovní svět.

Tak legendární potápěčská oblast jako je útes Panorama nebo rozsáhlý Shab Shear leží přímo před Safagou. Tobia Arbaa a Tobia Hamra jsou dva útesy, které jsou položeny přímo před letoviskem a hodí se tak výborně pro jednodenní výlety s potápěním. Ale také pro surfaře jsou zde skvělé povětrnostní podmínky. Město samo o sobě nabízí kromě několika malých, ale velmi dobrých rybích restaurací a pár obchodů jen málo povyražení. Najdete tady v první řadě odpočinek a klid. K Safaze patří ještě zvlášť světácký poloostrov Soma Bay, který leží asi 15 km daleko směrem na sever, pláže zde patří k nejkrásnějším plážím u Rudého moře. Na Soma Bay najdete také ideální podmínky pro kitesurfaře a surfaře.

Safaga, Egypt - poloostrov Soma Bay
Safaga, Egypt - život v moři
Geografie: 

Komentáře

Potvrzuji výše psané. V listopadu jsem v Safaze prožila potápěčskou dovolenou, dva ponory denně z lodi u většiny korálových útesů, a bylo to prostě nepopsatelné!!! Nádhera, emoce, zážitky - brzy plánuji návrat. Našeho divemastera Ahmeda (pro hotel Shams)mohu s čistým svědomím doporučit, s takovou pozorností, péčí a zodpovědností jsem se ještě nesetkala - ocení to zejména začátečníci. A právě fakt, že Safaga je malé, komorní městečko bez záplavy turistů, je pro mě velké pozitivum. Byla nás parta 14 lidí, za celý pobyt se nevyskytl jediný problém, maximální spokojenost. Cestovka už potřetí EximTours.

Egypt na Facebooku