Jste zde

Domů » Rudé moře

Dovolená v Hurghadě, 2. část

Sportovní aktivity

Do Hurghady přijíždějí návštěvníci za potápěním již více než 20 let a oceňují tady zejména nesmírnou různorodost podmořského života. Narazíte zde jak na ty nejmenší obyvatele Rudého moře, tak i na giganty, jako jsou například žraloci velrybí.

Podmořské potápění se tady orientuje hlavně na ponory ze člunů, protože pobřeží letoviska Hurghada je bez vlastního domovského útesu. Letovisko je ideálním místem pro potápění začátečníků, vyskytují se zde většinou mělké korálové zahrady, která představují ideální místa pro první seznámení se s potápěním. Pro zkušené potápěče jsou zde ale také strmé stěny, jeskyně a rokle.

V Hurghadě často vane vítr a mořská voda má příjemnou teplotu, což je určit jeden z důvodů, které sem lákají i surfaře. Vybavení si tu můžete pronajmout na pláži. V mnoha hotelech také nabízejí zájemcům úvodní výukové lekce surfování pro začátečníky, stejně jako kurzy pro pokročilé.

Mnoho turistů přijíždí do Hurghady, aby strávilo pěknou dovolenou na pláži u moře. Vyznavači šnorchlování se mohou na lodi vydat do skvělých potápěčských lokalit a prozkoumat u mělkých útesů krásy podmořského světa. Dokonce zde můžete získat vlastní potápěčskou licenci.

Dalším zajímavým výletem je plavba za delfíny. Zájemci mohou vyrazit člunem na moře a pak plavat a potápět se společně s delfíny. Jsou to velmi přátelští živočichové, vždy ale dbejte na to, abyste žádným způsobem nenarušovali jejich obvyklé přirozené prostředí.

Bohužel se v místě Hurghada nevyskytuje žádná laguna ani zátoka, a tak bývají na volném moři někdy i pěkně velké vlny. Další hezká surfařská lokalita leží asi 50 km jižně odtud u Safagy a u Dahabu na Sinajském poloostrově.

Zábava

Večer si můžete udělat procházku po hlavní ulici, kolem místní promenády je mnoho malých stánků a obchůdků, směnáren, ale také pár restaurací s rychlým občerstvením. Velmi příjemné jsou bary a kavárny, kde si můžete dát nějaké to občerstvení pod širým nebem a zakončit tam jeden ze svých dnů na perfektní dovolené v Hurghadě.

Jsou tady pochopitelně i různé diskotéky a noční kluby. Můžete se tu zaposlouchat jak do mezinárodně známých hudebních hitů tak i do rytmů typické místní hudby. A třeba si i večer zazpívat v karaoke baru nebo si zajít na živý koncert. V jedné diskotéce mají dokonce i perličkové koupele.

Výlety

Kdo chce vidět památky velkolepé egyptské kultury a historie, má opravdu z čeho vybírat. Dá se tu uskutečnit celá řada nesmírně zajímavých výletů, například do Luxoru, do Údolí králů nebo si můžete zajet třeba do města Káhira. Cesta autobusem do těchto vzdálených míst je ale dost vyčerpávající.

Egyptská Hurghada a pouliční stánek
Autor: Diriye Amey

Místo

Hurghada 27° 15' 8.37" N, 33° 48' 52.0416" E
Location

Egypt na Facebooku