Jste zde

Domů » Rudé moře

El Gouna a pláže

Egyptské pobřeží El Gouna
Autor: sky#walker

Pláž El Gouna se nachází na okraji stejnojmenného letoviskav Egyptě, je orientovaná směrem na východ. Voda je zde tyrkysově modrá, písek je žlutý, hrubý a s oblázky. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty a v jejím okolí rostou krásné palmy. Průměrné teploty vzduchu se zde pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Hlavní pláž v El Gouně se mírně svažuje do moře, je přibližně 450 metrů dlouhá a na šířku má v průměru asi 10 metrů. Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, toalety a sprchy.

Střední pláž El Gouny je vhodná zejména pro kitesurfing, a to z důvodu, že zde vane pravidelný silný vítr. Aby měli návštěvníci na pláži pohodlí, je většina lehátek proti tomuto větru chráněna. Asi 500 metrů dlouhá pláž nabízí hostům nedalekých hotelů lehátka a slunečníky zdarma. Ostatní samozřejmě musejí zaplatiti poplatek. Pláž je dostupná autobusem, taxíkem nebo autem. Parkování je možné u okolních hotelů.

Severní pláž je dlouhá asi 250 metrů a postupně se svažuje do moře, takže je vhodná i pro rodiny s dětmi. I když pláž není zrovna nejširší, je tu dostatek místa pro plážový volejbal i pro plážový klub. K dispozici je půjčovna slunečníků a lehátek. Občerstvit se můžete v restauraci nebo baru.

Jižní pláž je vhodná zejména pro ty, kteří chtějí prožít svou dovolenou aktivně a naučit se například základy windsurfingu. Sídlí zde totiž windsurfingové centrum. Jiné služby se na pláži neposkytují, občerstvení nebo sportovní pomůcky si musejí návštěvníci opatřit sami. Zaparkovat se dá u malého přístavu, který se nachází na okraji pláže.

Místo

Pláž El Gouna 27° 24' 54.2916" N, 33° 40' 41.5776" E
Location

Egypt na Facebooku