Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Dana Beach Resort, Hurghada

Egyptský hotel Dana Beach Resort

Poloha

5-hvězdičkový hotel Dana Beach Resort v Egyptě, patřící k renomovanému hotelovému řetězci Pickalbatros, leží přímo u soukromé písečné pláže na pobřeží Rudého moře. Do turistického centra Hurghady - El Dahar je to asi 17 km, jezdí sem kyvadlová doprava za poplatek, a k mezinárodnímu letišti je to asi 10 km daleko. Hotel byl postaven v roce 2004 a nachází se na rozlehlé ploše cca 181.000 m2.

Zařízení

Moderní a komfortní hotelový komplex nabízí k ubytování více než 840 pokojů, které jsou umístěné v hlavní budově a ve 2-4 patrových budovách. Hotel má vstupní halu s recepcí, internetové připojení Wi-Fi v lobby, ve veřejných prostorách a na pokojích (za poplatek), lobby bar, 5 bufetových restaurací, orientální kavárnu s terasou, bary, diskotéku, kadeřnictví, banku, nákupní pasáž, lékárnu a ordinaci.

Ve venkovních prostorách s rozlehlou zahradou se nacházejí 4 sladkovodní plavecké bazény (z toho 1 vyhřívaný), oddělené dětské bazény, sluneční terasa, plážový bar a bar u bazénu. Využití lehátek, slunečníků a osušek u bazénů i na pláži je v ceně ubytování. Od budovy recepce až k moři vede mořská laguna, po které se na šlapadlech dostanete k pláži.

Sport a zábava

Ze sportovních aktivit jsou v ceně ubytování 3 tenisové kurty, posilovna, minigolf, šipky, boccia, 2 kurty na plážový volejbal a šlapadla v mořské laguně. Pro nejmenší hosty je připraven mini club (4-12 let) a rozsáhlý animační program, 4 dětské bazény (jeden z toho se skluzavkami) a velké dětské hřiště. Hotel přes den i ve večerních hodinách pořádá zábavní a animační programy.

Za poplatek je biliár a wellness centrum, kde najdete saunu, parní lázeň, masáže a jacuzzi. Zpoplatněné je také potápěčské centrum na pláži a jiné vodní sporty, a také jízda na koni od místních provozovatelů.

Ubytování

Dvoulůžkové pokoje jsou prostorné a komfortně zařízené koupelnou se sprchou / WC, vysoušečem vlasů, telefonem, trezorem, satelitní TV, minibarem (v ceně), klimatizací a balkónem nebo terasou. Za příplatek je možný výhled na moře, stejně jako jednolůžkový pokoj.

Superior pokoje mají stejné základní vybavení, ale jsou prostornější (cca 45 m²), a mají výhled na zahradu, bazén nebo na lagunu.

Rodinné pokoje mají také stejné vybavení jako dvoulůžkové pokoje, ale navíc se skládají ze 2 ložnic s koupelnou. Min. obsazenost: 2 dospělí + 2 děti, max. obsazenost: 3 dospělí + 1 dítě.

Stravování

All inclusive - snídaně, obědy a večeře servírované ve formě bohatého bufetu, kontinentální snídaně pro ty, kteří si rádi přispí (10 - 11 hodin), různé občerstvení po celý den (zmrzlina, palačinky, pizza a těstoviny 11,30 - 22 hodin), místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva a čaj v čase 10 - 24 hodin.

(údaje jsou z roku 2014)

Bazén u hotelu Dana Beach Resort
Pláž u hotelu Dana Beach Resort
Laguna u hotelu Dana Beach Resort
Terasa v hotelu Dana Beach Resort
Jeden z pokojů v hotelu Dana Beach Resort

Komentáře

Pro naší rodinu to byla velmi skvělá dovolená. Nebylo na co si stěžovat, ale bohužel příliš krátké dva týdny byly rychle pryč. Personál byl výborný a pozorný, ale ne dotěrný. Jídlo bylo vynikající, výběr pestrý.

Egypt na Facebooku