Jste zde

Domů » Rudé moře

Marsa Alam

Egypt - pláž letoviska Marsa Alam

Okolí a pobřeží Marsa Alam se rozprostírá na ploše asi 250 km2, 200 km jižně od Hurghady.
Po dlouhá léta bylo městečko tajným tipem pro nadšené potápěče. Ti byli odměněni po 4-hodinové cestě z Hurghady a pobytu v kempech, nádherným podmořským světem.
Marsa Alam neustále mění svou tvář, ale nedá se srovnávat s turistickými destinacemi Hurghada nebo Sharm el-Sheikh. Naopak se chce vyhnout nekontrolovatelné a bezplánovité výstavbě hotelů.
Najdete zde 16 chráněných zátok s korálovými útesy, které jsou vhodné i pro děti. Plachtění a surfování je tady zakázané. Oproti tomu je tu dovoleno šnorchlování, plavání, potápění a samozřejmě relaxování. Nyní leží celý region ještě pevně v italských rukou, což by se mohlo ale již brzy na základě výstavby velkého množství nových hotelů změnit.

Také pro povyražení a zábavu tu najdete kromě hotelů mnoho příležitostí. Díky kuvajtské podnikatelské rodině El Kharafi (postavila letiště), vzniká v Port Ghalib turistické centrum o délce 18 km. Na rozdíl od Hurghady, Sharm el-Sheikhu nebo Safagy dostanete v Marsa Alam za dobrou cenu skvělou kvalitu, přinejmenším co se týče potápěčských oblastí a pláží. Zakoupit můžete výlety do odlehlých jižních regionů, obzvlášť atraktivní jsou tři ostrovy Daedalus, Rocky a Zabargad a dva útesy Fury Shoal a St. John Reef.

Západ slunce nad egyptským letoviskem Marsa Alam
Autor: Derek Keats
Podmořský svět u egyptského letoviska Marsa Alam
Autor: Derek Keats

Egypt na Facebooku