Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Magawish

Egypt - pláž Magawish
Autor: adam79

Pláž Magawish se nachází v egyptském letovisku Hurghada, má tři části, severní, střední a jižní. Její severní část je přibližně 1 600 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 35 m a mírně se svažuje do moře. Voda je průzračně modrá, písek je jemný a má žlutou barvu. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, ale převážně rodinami s dětmi.
Je dostupná autobusem, taxíkem nebo autem. Parkování je možné u místních hotelů.

Dlouhá severní část je téměř po celé její délce obklopena vysokými palmami, které poskytují návštěvníkům příjemný stín. V jejím okolí roste i další tropická vegetace a tvoří velmi pěkné prostředí. Infrastruktura na pláži je velmi bohatá. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážové bary, beach klub, dětské hřiště, hřiště na volejbal, veřejné toalety a sprchy, policejní stanice. Je možné zde vyzkoušet různé vodní sporty.

Střední část pláže Magawish je přibližně 4 200 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 35 m a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je jemný, na některých místech i hrubý, a má žlutou barvu. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, v jejím okolí rostou krásné palmy. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, kiosek, plážový bar, toalety, dětské hřiště a možnost parkování. Je možné zde vyzkoušet různé sporty na moři i na souši.

Tato střední část pláže je jedním z míst v Rudém moři, kde jsou dobré podmínky pro kitesurfing. I pouhé sledování kitesurfařů je zajímavým zážitkem a rozptýlením. Kdo by si chtěl tento sport vyzkoušet, na pláži se nachází půjčovna vybavení a škola. Dále je zde možné vyzkoušet jízdu na kánoi nebo šlapadlech, potápění nebo jízdu na banánu.
Pláž je dostupná autobusem, taxíkem a autem, parkování je možné u okolních hotelů.

Jižní část pláž je dlouhá necelých 7 km, na šířku má až 100 m a pozvolna se svažuje do moře. Moře je přístupné po různých lávkách. Voda je tyrkysově modrá, písek je hrubý s oblázky a má žlutou barvu. Pláž je hodně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, ale díky své délce nabízí dostatek místa pro všechny návštěvníky. Její okolí lemují palmy, které poskytují příjemný stín. Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, toalety, dětské hřiště a možnost parkování. Je možné zde vyzkoušet různé vodní sporty.

V blízkosti hotelů, které stojí u pláže, je velmi široká nabídka občerstvení, zábavy a dalších služeb. Na okrajích pláže, které se již nacházejí mimo město, již není infrastruktura tak bohatá a je zde větší klid. K nejoblíbenějším sportům patří na pláži windsurfing, potápění a jízda na banánu. O bezpečnost plavců ve vodě se stará záchranář a pláž je střežena i policisty. Pláž je dostupná autobusem, taxíkem nebo autem, parkovat lze u hotelů.

Průměrné teploty se na celé pláži Magawish pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů.

Místo

Pláž Magawish 27° 9' 51.984" N, 33° 49' 42.2436" E
Location

Egypt na Facebooku