Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Mangroovy Beach

Egyptská pláž Mangroovy Beach

Pláž Mangroovy Beach se nachází vedle přístavu Abu Tig Marina a je velmi oblíbená mezi milovníky kitesurfingu. Ale i návštěvníci, kteří tomuto sportu neholdují, si na této velké písečné pláži přijdou na své. Voda je jako stvořená ke koupání a dovádění. Průměrné teploty se na pláži Mangroovy Beach pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů.

Občerstvit se, posedět a při tom pozorovat dobrodruhy na surfech se dá v místních restauracích a plážových barech. Na pláži jsou také hřiště na plážový volejbal a fotbal. V letní sezóně se zde u restaurace často konají párty a grilování. Na pláž je možné se dostat autobusem, který vyjíždí každou půl hodinu z centra města nebo i autem. Parkoviště se nachází nedaleko.

Mangroovy Beach se nachází na okraji města El Gouna a je orientovaná směrem na východ. Pláž je dlouhá přibližně 900 metrů, široká v průměru asi 60 m a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je nádherně žlutý a hrubý. Návštěvníkům je k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, kiosek, toalety a možnost parkování. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty. Je zde možné vyzkoušet různé sporty na pláži i ve vodě.

Místo

Mangroovy Beach 27° 25' 9.4476" N, 33° 40' 31.1196" E
Location

Egypt na Facebooku