Jste zde

Domů » Dolní Egypt

Beni Suef

Egypt, Beni Suef

Beni Suef je město ležící na hranici mezi Dolním Egyptem a Středním Egyptem. Zároveň je hlavním městem stejnojmenné provincie, které leží asi 115 jižně od Káhiry.

Beni Suef je důležitým zemědělským centrem, které se rozvinulo z malé vesnice na konci 19. století a nyní zde žije přes 200 tisíc obyvatel. Ve středověku bylo známé díky výrobě plátna, dnes tu převládají zejména přádelny bavlny a výrobny koberců. Město je známé také díky alabastrů, který se těží v blízkých okolních kopcích.

Beni Suef má mnoho malých i větších zajímavých turistických míst. Od zoo, přes velké množství mešit, až po koptské kostely můžete objevit všechny typické rysy islámského města. Nedaleko od starého města se také nachází pyramidy Hawara a Meidum. Pro nákupy si můžete vybrat jeden z mnoha bazarů nebo obchodů, ve kterých podle egyptské mentality musíte smlouvat.

Večer je ideální čas pro romantickou procházku podél Nilu, s výhledem na okolní světla každodenního veselí. Nebo se můžete plavit po řece Nil na malých lodích. Najdete zde také dostatek kaváren, které jsou otevřené dlouho do noci, některé nezavírají vůbec.
Do města se dostanete minibusem, autobusem, vlakem nebo za malý poplatek taxíkem.

Geografie: 

Egypt na Facebooku