Jste zde

Domů » Rudé moře

Dovolená v letovisku Safaga, 2. část

Egypt a letovisko Safaga u moře

Výlety

Výlety z letoviska Safaga často směřují například do staré části města Hurghada. A protože zdejší rekreační středisko nemá k dispozici žádnou zvláštní pamětihodnost, je právě Hurghada zajímavá zcela typickou, arabsko - egyptskou atmosférou. Některé hotely nabízejí i pravidelnou kyvadlovou dopravu za večerní zábavou do Hurghady a někdy se tímto způsobem vydávají za kulturou a zábavou doslova celé skupiny turistů.

Kdo z vás má zvláštní zájem o historické poklady Egypta, může se bez potíží zúčastnit skutečně celé řady nesmírně zajímavých výletů. Cesta vás pak zavede třeba do Luxoru, do Údolí králů nebo do města Káhira. Nicméně, je nutno si opět uvědomit, že cesta autobusem do těchto velmi odlehlých míst je dost vyčerpávající a dlouhá.

Pláž

Severní část pláže Safaga s jemným bílým pískem je opravdu nádherná. Průměrné teploty se pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 1100 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 25 metrů a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá, písek je jemný a má bílou barvu.

Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, v jejím okolí rostou krásné palmy. Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, sprchy a toalety, restaurace, plážový bar. Je možné zde vyzkoušet i různé vodní sporty, například potápění, windsurfing, plachtění nebo jízdu na kánoi a šlapadlech. Je dostupná autobusem, taxíkem nebo autem. Parkování je možné u silnice nebo u hotelů.

Soma Bay

Trochu severně od Safagy se rozprostírá zátoka Soma Bay. Zdejší poloostrov se může plným právem pochlubit vskutku překrásnou zátokou, která bývá hojně využívána surfaři všech úrovní zdatnosti. V zátoce Soma Bay nejsou žádné duny a panují tu opravdu znamenité povětrnostní podmínky.

Vítr tu vane rovnoměrně od pobřeží a není pro surfaře nijak nebezpečný. Vítr vanoucí z pevniny a chráněná poloha zátoky pak představují perfektní příležitosti ke znamenitému surfování. Jen zřídka tu vítr dosahuje nějakých vyšších rychlostí. Tyto podmínky lákají stále více i milovníky kitesurfingu.

Kromě hotelů narazíte na poloostrově Soma Bay i na obvyklá rekreační zařízení, je tu také golfové hřiště a dokonce i speciální lázeňské centrum. U mnoha hotelů najdete potápěčská střediska, soukromé hotelové pláže, a také kotviště pro potápěčské čluny. Zkrátka, před turisty se zde otevírají opravdu široké a zajímavé obzory v rámci jejich komfortní dovolené v Egyptě.

Geografie: 

Místo

Poloostrov Soma Bay, Safaga 26° 50' 41.9676" N, 33° 59' 43.6272" E
Location

Egypt na Facebooku