Jste zde

Domů » Dolní Egypt

El Alamein - pamětihodnosti

El Alamein - pamětihodnosti

V El Alameinu můžete navštívit Vojenské muzeum, v blízkosti hřbitova vojáků sboru Commonwealth. Muzeum bylo postaveno v roce 1965 a popisuje průběh druhé světové války a vojenskou techniku oddílů, které se zúčastnily bojů.

Válečný hřbitov Commonwealthu se nachází v jižní části, 105 km od města Alexandria. Velký kamenný kříž se tyčí nad hroby 7500 vojáků ze zemí Commonwealthu (Velká Británie, Austrálie, Nový Zéland, Francie, Řecko, Jižní Afrika, Malajsie a Indie). Řecký památník leží na východ od památníku Commonwealthu.

Německý vojenský hřbitov leží v severní části, asi 115 km od Alexandrie. V roce 1959 zde byla postavena osmiboká centrální budova o průměru 42 metrů, která má v rozích 12 metrů vysoké věže. Vzorem k této stavbě byl zámek Castel del Monte v italské Apulii. Kolem vnitřního nádvoří je sedm výklenků se jmény německých regionů. Na kamenných deskách jsou uvedena jména 4280 vojáků, kteří jsou zde pochováni. Ve středu nádvoří se tyčí 12 metrů vysoký čedičový obelisk.

Italský vojenský hřbitov a na západ od něj ležící hřbitov libyjských vojáků v severní části, se nachází 119 km od Alexandrie. Alej vede k mohutné centrální věži z mramoru, v jejímž nitru se nachází urny 4800 zde pohřbených italských vojáků. Z památníku je také krásný výhled na krajinu.

El Alamein - pamětihodnosti
Geografie: 

Egypt na Facebooku