Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Citadel Azur Resort, Sahl Hasheesh

Egyptský hotel Sahl Hasheesh

Hotel Citadel Azur Resort v oblasti Sahl Hasheesh leží bezprostředně na pláži patřící hotelu. Najdete zde různé malé zátoky a laguny ke koupání (kamínky a korály sahají až na pláž, přechodové můstky usnadňují přístup do hlubší vody). Doporučujeme si vzít boty do vody. Hurghada je odsud vzdálená asi 40 km (za poplatek vás tam doveze kyvadlový bus), která nabízí mnoho příležitostí k nákupům i k zábavě.

Hotel je ideálním místem pro odpočinek a určitě vás ihned zaujme jeho architektura. Hotelový resort je postaven pouze z přírodního kamene a korálů a zapadá výborně do okolní krajiny. Večer osvětluje hotel příjemné světlo a vytváří nádhernou atmosféru egyptské noci. Pro hosty je dále k dispozici hlavní restaurace s venkovní terasou a výhledem na moře, dále pak 3 restaurace á la carte (italskou, brazilskou a s rybími specialitami), kavárna, různé bary, velmi pěkná uvítací hala s posezením, místnost s TV, internetový terminál (za poplatek), menší obchůdky, parkoviště a dokonce vlastní přístav.

K hotelu patří bazény, sluneční terasa, plážového snackbar, whirlpool. Ze sportů můžete vyzkoušet šnorchlování, fitness, stolní tenis, gymnastiku, šipky, biliár, jízdu na kolech nebo tenis (osvětlení tenisových kurtů za poplatek). Lehátka a slunečníky dostanete u bazénu i na pláži zdarma. V ceně je zahrnuta také parní lázeň, sauna, šipky a půjčení kola.
Za poplatek vyzkoušejte masáže či školu potápění (u místních provozovatelů).
Pro děti je k dispozici miniklub od 3 do 10 let, dětský bazén a hřiště.

K dispozici je 514 komfortně a moderně zařízených pokojů, které jsou vybaveny sprchou/WC, telefonem, TV se satelitním příjmem, přístupem na internet, minibarem, kávovarem, klimatizací/topením (podle sezóny), balkonem nebo terasou s možným výhledem na moře.
Rodinné pokoje jsou určeny pro max. 2 dospělé osoby a 2 děti do 14 let. Jsou prostornější a mají navíc prostor pro spaní a výhled na moře.
Dvojlůžkový pokoj lze také zarezervovat jako pokoj jednolůžkový.

All inclusive stravování zahrnuje snídani, oběd i večeři v podobě švédských stolů. pro spáče je připravena i pozdní snídaně. Od 15.30 do 18 hod se servírují snacky, od 16 do 18 káva, čaj a koláče, od 10 do 22 hodin zmrzlina pro děti. Alkoholické a nealko nápoje jsou v ceně od 11 do 23 hod.

Egyptský hotel Citadel Azur - jeden z pokojů

Komentáře

Vůbec nelituji, že jsem si zarezervoval tento hotel. Pro mě se tento hotel zcela hodil. Všechno co jsem chtěl, jsem našel, během jednoho týdne jsem si krásně odpočinul. Pro single, kteří hledají nějakou známost nebo nějakou akci, tak to podle mého mínění tady moc pro ně není. Bohužel jsem měl pokoj bez balkonu ve směru na protější terasu s jedním zpěvákem, který se snažil o zábavu hostů hlasitým řevem až do 23 hod. Jako satisfakci jsem měl ale nádherný výhled na přístav a moře, tedy vesměs už vše O.K. Bohužel byli na recepci při příchodu velmi chladní. Žádné přátelské Welcome nebo Good Evening, měl jsem spíš pocit, že jsem přišel nevhod. Jinak ale personál, pokojový servis a personál na pláži byl absolutně přátelský a vstřícný. Jak se člověk může dočíst už i při popisu hotelu, tak toto zařízení leží daleko od všeho shonu. Musíte vzít jenom v potaz delší dobu jízdy například do Hurghady. Výběr z nabídky jídel mi absolutně stačil. Z nabídky sportů a fitness jsem si nevybral nic, protože jsem chtěl hlavně šnorchlovat a prozkoumávat nádherný útes. Pláž je velmi rozsáhlá a uvnitř prostoru hotelu také velmi udržovaná. Jen mě rozčilovaly při šnorchlování odpadky (plastikové sáčky, kelímky apod), které jsem viděl viset na útesu. Na plavání je tu několik bazénů. Vždycky bylo dostatek, lehátek, jak ve stínu, tak i na slunci. Teplota vody v bazénech byla v březnu velmi příjemná. I na plavání zde bylo dost místa.

Egypt na Facebooku