Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Happy Life Village, Dahab

Egyptský hotel Happy Life Village

Hotel Happy Life Village se nachází přímo u velké písčité pláže, v blízkosti chráněné přírodní oblasti Caper El Bent. Přístup do moře je zajištěn dlouhou lávkou, odkud můžete obdivovat barevné útesy a fascinující podmořský svět Rudého moře. Malebné městečko je vzdálené asi 8 km, dostanete se do něj zdarma hotelovou kyvadlovou dopravou. Letiště Sharm el-Sheikh je asi 85 km daleko.

Hotel je vhodný pro hosty, kteří chtějí svou dovolenou strávit stranou od obvyklého cestovního ruchu. Zde na vás čeká dovolená plná relaxace v klidném prostředí. K zařízení hotelu patří několik 1-patrových budov s pokoji, recepce s lobby barem, kiosek, restaurace, orientální kavárna a bar s kulečníkem, prádelna, 24-hodinová lékařská péče.

Uprostřed zahrady se nacházejí 3 bazény, z toho jeden se 2 skluzavkami a jeden je velký plavecký bazén se sladkou vodou s odděleným dětským bazénem, sluneční terasa a poolbar. Lehátka, ručníky a slunečníky jsou k dispozici zdarma u bazénů i na vlastní hotelové pláži.

Pro ubytované hosty je v ceně ubytování aerobic, fitness, kulečník, šipky, stolní tenis, plážový volejbal a vodní pólo. Několikrát v týdnu se konají tématické večery s hudbou, grilování nebo orientální večer. Zapsat se můžete i do některého z jazykových kurzů nebo do kurzu břišního tance. Děti se mohou těšit na miniclub (4 – 12 let) v anglickém jazyce, dětské hřiště nebo na minidisco.
Za poplatek si můžete vyzkoušet šnorchlování nebo se zapsat na kurz potápění, platí se také wellness centrum se saunou, parní lázní a masážemi.

Ubytování je zajištěno v jednoduchých, ale účelně zařízených dvoulůžkových pokojích (ca. 20 m2). K vybavení pokojů patří koupelna s vanou nebo sprchou, WC, trezor, klimatizace nebo topení, satelitní TV, telefon, minibar a terasa nebo balkón. Výhled je možný buď na moře nebo na hory v Sinajské poušti.

Stravování: All inclusive - snídaně, obědy a večeře formou švédských stolů, do 11:00 hodin je zajištěna pozdní snídaně pro "spáče", od 11:00 do 13:00 hodin je podáváno občerstvení, odpoledne od 11:00 do 16:00 hodin zmrzlina pro děti a od 17:00 do 19:00 hodin káva/čaj a pečivo. Od 10:00 do 23:00 hodin neomezená konzumace místních nealkoholických a alkoholických nápojů. K obědu a k večeři se v hlavní restauraci podává rozlévané víno. Za poplatek jsou čerstvě vymačkané ovocné šťávy, určité druhy kávy, nápoje v láhvích a minibar.

(údaje jsou z roku 2011)

Egyptský hotel Happy Life Village
Egyptský hotel Happy Life Village s bazénem
Egyptský hotel Happy Life Village - ubytování
Egyptský hotel Happy Life Village s pláží

Místo

Hotel Happy Life Village 28° 26' 23.6472" N, 34° 27' 41.4432" E

Komentáře

Tento hotel je tajným tipem pro milovníky potápění a šnorchlování. Na všech místech pláže je snadný vstup do moře a potápěčské lokality jsou dobře označeny. Pokud se nebojíte, doporučuji potápění z lodi. Dostanete se tak na bezvadná a překrásná místa. V určitých místech můžete pozorovat krásný podvodní svět přímo z plážového lehátka. Možnost potápět se byla opravdu na každém kroku. I při procházkách po pobřeží jsme si nosili šnorchl stále s sebou. Buď pozorujete krajinu, nebo objevíte skrytou zátoku, duny nebo skály. Je stále na co koukat. Přímo v bezprostřední blízkosti hotelu máte možnost se vydat do žulových skal Sinaje. Při našich toulkách jsme objevili dokonce několik oáz. V hotelovém komplexu byla perfektně upravená zahrada, plná slunečnic a krásných květin. Květiny byly vysázené do nejrůznějších obrazců. V hotelu bohužel neuměli zaměstnanci jiný cizí jazyk než angličtinu. Při výměně peněz jsme měli trochu trable. I když je hotel trochu stranou, do města se dostanete autobusem několikrát za den. Spoje fungují perfektně! Byli jsme mile překvapení, že jsme měli k snídani čerstvé vaječné speciality. Měli jsme možnost ochutnat i některé egyptské a místní speciality a byly dobré! Kávu jsme si museli sami natočit u příliš malého pultíku, trochu se tam tvořila fronta a muselo se čekat. K večeři byly i čerstvě pečené ryby nebo grilované kuřecí kousky masa. Kuchaři vám rádi připravili vše dle vašeho přání.
Location

Egypt na Facebooku