Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Le Meridien Dahab Resort, Dahab

Egyptský hotel Le Meridien Dahab Resort, pohled na bazén

Hotel Le Meridien Dahab Resort se nachází v srdci Sinaje a nabízí exkluzivní vzhled podle plánů známých francouzských designérů a architektů. Užít si můžete nádherný výhled na záliv Aqaba. Resort vás okouzlí nejen svou blízkostí k poušti a Rudému moři, ale také soukromou pláží, která vám nabízí možnost poznávat podmořský svět. Zajímavými pamětihodnostmi v okolí jsou klášter sv. Kateřiny a Mojžíšova hora, které jsou odsud vzdálené pouhých pár kilometrů. Do Sharm el-Sheikhu je to autem zhruba 80 km.

Architektonickou zvláštností hotelu jsou například verše, které jsou vyryté ve stropě v uvítací hale a můžete si je přečíst jen při správném dopadu slunečních paprsků. K dispozici vám jsou restaurace "Sea Breeze" (snídaňový a večerní bufet), restaurace à-la-carte "Vie" s asijskými pokrmy, bar "Horizons", kavárna "Omar" anebo "Shisha", kde si můžete vychutnat vodní dýmku. Využít můžete také WLAN a nákupní galerii.
Odpočinout si můžete u 3 bazénů (jeden je vyhřívaný), ve whirpoolu, na sluneční terase nebo u umělé laguny. Pro děti je připraven miniklub a dětský bazén.
V hotelu si můžete zahrát basketbal, billiár, stolní tenis, tenis. Vyzkoušet si můžete potápění v plaveckém bazénu a saunu. Za poplatek je vám k dispozici windsurfingové centrum, potápěčský kurs a výlety s potápěním.

Pokoj Superior (43 m2): s koupelnou, županem, fénem, TV se satelitním příjmem, telefonem, přístupem k internetu (za poplatek), minibarem, sejfem, klimatizací, balkónem nebo terasou s bočním výhledem na moře.
Pokoj Deluxe Small Garden (57 m2): zařízen jako pokoj Superior, ale má přímý výhled na moře, dále je tu malá zahrada a také venkovní sprcha.
Pokoje Deluxe Suite (90 m2): vybavení stejné jako ostatní pokoje, ale jsou prostornější, je zde navíc obývací pokoj s jídelním koutem a balkón nebo terasa s whirpoolem.

Stravování: All inclusive - snídaně a večeře formou bufetu, oběd formou á-la-carte. Nápoje v ceně (místní pivo a víno, nealko) se podávají od 11 do 24 hod. Děti mají zmrzlinu zdarma od 12 do 17 hod. Káva,čaj a koláče se servírují od 14 do 18 hod.

(údaje jsou z roku 2010)

Egyptská hotelová pláž Le Meridien Dahab Resort

Komentáře

Byl to hotel, kde jsem si skvěla odpočinula, hotel s dobrým kvalitním servisem a vynikajícím jídlem. Pokud ovšem hledáte animace a různé párty, tak jste na špatné adrese. Doporučuju tento hotel pro páry i pro celou rodinu. Pro odpočinkovou dovolenou s rodinou je tento hotel vhodný. Pro single taky můžu doporučit, ale není to nejlepší cesta k tomu, abyste poznali nové lidi (protože tu bylo moc párů a rodin). Pokoje byly moc pěkně zařízené - TV, W-Lan, vana a oddělená sprcha, velký pokoj s nádherným výhledem na moře. Personál docela konverzuje v angličtině a částečně taky v němčině. Všichni byli pozorní, ale vůbec ne dotěrní. Dahab je vynikající místo pro potápěče, protože tu najdete poblíž hodně potápěčských základen. Možnost nákupů je možná v Dahabu, kam se dostanete busem nebo taxíkem. Jídlo jsme měli zarezervované ve formě polopenze. Byl tu velký výběr. Chválím taky restauraci. Dodatečně můžete využít 3 restaurace á la carte. Zahráli jsme si tenis, zaposilovali v posilovně, jenom golf nám chyběl.

Egypt na Facebooku