Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Mercure Bay View, Dahab

Egyptský hotel Mercure Bay View

4-hvězdičkový hotel Mercure Bay View se nachází na jižním konci zátoky Dahab, odkud svým klientům nabízí úchvatný výhled na záliv Aqaba. Vzhledem ke své bezprostřední poloze na lehce se svažující a dlouhé pláži (rozloha asi 20 000 m²) zde najdete vše, co potřebujete pro tu pravou potápěčskou dovolenou. Malebná vesnička Masbat s oblíbenými pěšími promenádami je vzdálená asi 3 km, 2x denně k ní jezdí bezplatná kyvadlová doprava. Transfer z letiště v Sharm el-Sheikhu trvá asi 1 hodinu.

V srpnu 2009 otevřené hotelové zařízení nabízí k ubytování více než 217 pokojů, které jsou rozděleny do šesti úrovní v jednopatrové budově. V hlavní budově hotelu se nachází recepce s lobby (WLAN v ceně), bar, hlavní restaurace s terasou, rybí restaurace, koutek s vodní dýmkou, diskotéka a malé wellness centrum.

V udržované zahradě se nachází bazénový komplex s integrovaným jacuzzi, poolbar. Slunečníky a lehátka jsou u bazénu a na pláži k dispozici zdarma. Na hotelové pláži můžete relaxovat při ajurvédské kosmetické kúře nebo masážích.
Nejmenší hosté se mohou těšit na samostatné dětské brouzdaliště (v zimě vyhřívané) a hřiště.

V ceně ubytování je plážový volejbal, stolní tenis, tenisový kurt (osvětlení za poplatek), posilovna. Přímo na pláži je několik center místních provozovatelů s vodními sporty. Neznámější je proslulé surfařské centrum Harry Nass, jehož stanice jsou mezi sebou propojeny lodí. Zde si můžete pod vedením odborníků sjednat kurzy surfování, kitesurfingu nebo windsurfingu. Za poplatek si můžete pronajmout jakékoliv vybavení, popřípadě uložit vlastní vybavení za cca 70 € na týden.

Prostorné a komfortně zařízené pokoje jsou vybavené koupelnou s WC, vysoušečem vlasů, telefonem, připojením WiFi, trezorem, satelitní TV, minibarem (za poplatek), klimatizací a balkónem nebo terasou s výhledem na moře.
De-luxe pokoje mají stejné vybavení, ale jsou prostornější a mají navíc malý soukromý bazén s jacuzzi a s výhledem na moře.

Stravování: Polopenze nebo all inclusive - snídaně, obědy a večeře formou bufetu, různé snacky u bazénu a na pláži od 12.30 do 15.00 hod., káva, čaj, koláče, zmrzlina a palačinky od 16.00 do 17.00 hodin. Místní alkoholické a nelako nápoje od 10.00 do 23.00 hodin, v lobbybaru až do půlnoci.

(údaje jsou z roku 2011)

Egyptský hotel Mercure Bay View s bazénem
Egyptský hotel Mercure Bay View s pláží
Egyptský hotel Mercure Bay View - ubytování

Místo

Hotel Mercure Bay View 28° 27' 34.2" N, 34° 28' 4.6776" E

Komentáře

V tomto hotelu byl velice milý a snaživý personál, příjemné prostředí. Veškeré služby a vybavení hotelu byly skvělé. Pokoje byly překrásné, prostě super. Jedinou nevýhodou, kterou jsme museli denně zdolávat, byly schody – ty by mohly být překážkou pro zdravotně a tělesně postižené, starší lidi nebo pro rodiny s malými dětmi. My jsme si tento hotel vybrali právě kvůli jeho klidné a izolované poloze. Dáváme přednost klidným a střídmým večerům, než nějakému halekání dlouho do noci. Sportovní aktivity splnily naše očekávání. Pláž byla vhodná pro šnorchlování a pro vodní sporty. Pokud si chcete cokoliv vyzkoušet, díky surfařským centrům není potřeba si s sebou nic brát. U hotelu bylo k dispozici několik bazénů, na můj vkus – možná příliš. Ale pokud se v bazénech rádi koupete, budete určitě spokojeni. My dáváme přednost moři!
Location

Egypt na Facebooku