Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Sheraton Soma Bay, Soma Bay

Egyptský hotel Sheraton Soma Bay

Architektonicky mimořádný hotel Sheraton Soma Bay je postaven ve stylu starých faraónských chrámů. Leží v zátoce Soma Bay na písečné, postupně se svažující pláži, která má na délku asi 900 metrů. Nedaleko se nachází golfové hřiště. Letiště Hurghada je vzdálené asi 50 km.

K hotelovému zařízení patří 310 pokojů, lobby s recepcí, restaurace "L’Abydos Brasserie" (snídaňový a večeřový bufet, tematický bufet) a "L’Emporio Ristorante" (á la carte, italská kuchyně), plážová restaurace, bary, obchody, inernetová kavárna, diskotéka, kadeřnictví a prádelna.
Venku najdete bazény se sladkou vodou (jeden bazén je vyhřívaný), oddělený bazén a miniklub pro děti. Lehátka, slunečníky a osušky jsou u bazénu i na pláži zdarma.

V ceně ubytování je tenis, squash nebo kroket, fitness, sauna, aerobik, aqua gymnastika, 1 hodina denně windsurfingu nebo plachtění, 1 hodina vybavení pro šnorchlování a neomezená účast na denním sportovním a animačním programu.
Za poplatek je golf v "Cascades Golf & Country Clubu" (asi 45 ha) a potápěčská škola na pláži.

Pokoje (asi 35 m2) jsou zařízené v decentních pastelových barvách, k vybavení patří sprcha a WC, fén, TV se satelitním příjmem, telefon, WLAN (za poplatek), minibar, prostor pro vaření kávy a čaje, sejf, klimatizace a balkón nebo terasa s přímým nebo postranním výhledem na moře.
Apartmány (74 - 80 m2) mají vanu a WC, oddělený obývací pokoj a ložnici, dvě TV se satelitním příjmem, přímý nebo boční výhled na moře.

Stravování: All inclusive - všechna jídla formou bufetu, zmrzlina (od 12 do 17 h), káva, čaj a dezerty (od 16 do 18 h), místní alkoholické a nealko nápoje (od 10 do 24 h), minibar se softdrinky.

(údaje jsou z roku 2010)

Egyptský hotel Sheraton Soma Bay - možnost ubytování
Egyptský hotel Sheraton Soma Bay s bazénem

Komentáře

Byli jsme s tímto hotelem moc spokojení. Hotel má charakter resortu, tzn. relativně klidný, osamělý, s jistou exklusivitou. Jen nám chvíli trvalo než jsme našli náš pokoj. Hotel leží na odlehlém místě, což jsme považovali celkem za výhodu. Žádný shon a blázinec, tak jako u jiných hotelů. V hotelu je vlastně všechno, co člověk potřebuje. Kdo hledá něco jiného, tak musí vyjet buď autem nebo busem ven z hotelu. Byl tu dostatek sportovního vyžití, pro jakékoliv sporty je tu dostatečné vybavení (pro surfování, potápění, plachtění i šnorchlování). Také nabízeli volejbal, hru boccia a tenis. Pro golfisty je tento hotel skoro ideální, je to jenom pár minut ke golfovému hřišti. Zvláštností tohoto místa je to, že je na jedné straně poloostrova písečná pláž (bez korálů), zatímco na druhé straně se dostanete na korálový útes přímo nad můstkem.

Egypt na Facebooku