Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Steigenberger Golf Resort

Hotel Steigenberger Golf Resort, El Gouna

Prvotřídní luxusní hotel okouzluje svou moderní architekturou a stavebními prvky. Vnitřní zařízení hotelu se podřídilo celkovému vnějšímu obrazu El Gouny a svými velkými a světlými prostorami s mramorovými podlahami navozuje kouzelný půvab ve stylu pohádky Tisíce a jedné noci. Luxusní hotel leží uprostřed lagun vedle mistrovského golfového hřiště El Gouny. Písčitá pláž Mangroovy Beach a další zábavní možnosti jsou vzdálené asi 5 minut, bezplatným autobusovým transferem. Město Hurghada je vzdálené asi 25 km.

El Gouna je mladá prázdninová oáza udržovaná v beduínském stylu. Tento luxusní resort známého hotelového řetězce Steigenberger byl otevřen v říjnu 1999. Velmi rozsáhlý areál byl koncepčně budován tak, aby tu byl především klid a sestává ze sedmi budov s celkem 220 velkoryse vybavenými pokoji a suitami. V několika komplexech jsou rozmístěny bary a restaurace, které svou mezinárodní kuchyní hýčkají a rozmazlují chuťové buňky hostů. K dalšímu zpříjemnění slouží konferenční místnosti a obchůdky se suvenýry. Vytápěný bazén má samostatnou dětskou část a snack bar. Bohaté sportovní aktivity jsou možné v El Gouně (golf, posilovna, sauna, vířivka, potápění, surfování a další). Každý den večerní zábava se živou hudbou. Nejen příznivcům golfu (18 jamkové golfové mistrovské hřiště USPGA), ale i náročným klientům tento hotel poskytuje luxusní pohodovou dovolenou.

Vkusně a komfortně zařízené pokoje mají koupelnu, sprchu/WC, satelitní TV, minibar (za poplatek), trezor, klimatizaci, telefon, fén, balkón nebo terasu. Pokoje superior mají stejné vybavení, navíc rychlovarnou konvici a je z nich výhled do laguny a na golfové hřiště. Rodinné pokoje mají navíc vybavený kuchyňský kout.

Stravování formou all inclusive: snídaně, obědy a večeře - vše formou švédských stolů. Místní alkoholické a nealkoholické nápoje od 11:00 – 23:00 hodin, zmrzliny a mléčné koktejly mezi 11:00 až 17:00 hodinou, plážový volejbal, stolní tenis, šipky, půjčovna horských kol, sauna, pára, posilovna, bezplatné internetové připojení, vodní lyže, jízda na banánu a další.

El Gouna - bazén u hotelu Steigenberger Golf Resort

Komentáře

Celkově velmi pěkný areál, velmi se nám líbilo, ale pobyt na 1 týden by nám býval stačil. Negativně na nás působil, vedle budovy č. 7 umístěný zásobník na odpadní vodu (silný zápach). Samotný hotelový areál je rozsáhlý, velmi pěkný komplex (na egyptské poměry). Na barvu pokojů (světle modrá) jsme si museli zvyknout. Vadilo nám i ledabylé (křivé) zavěšení obrazů, jak v pokojích tak v celém hotelu. Komplex by si zasloužil více pozornosti k detailům. Velmi, velmi pozorný personál, někdy až příliš horlivý. Hotel je umístěný uprostřed golfového hřiště. Nejbližší městečko El Gouna (velmi pěkné) se dá navštívit asi za 20 minut pěknou pěší procházkou nebo autobusem (velmi levné jízdné). Hlavní jídlo bylo občas převařené, přála bych si trochu větší výběr.

Egypt na Facebooku