Jste zde

Domů » Sinajský poloostrov

Nuweiba

Nuweiba na pobřeží s přístavem

Asi 90 km severně od oblasti Dahab a 160 km severně od Sharm el Sheikhuzálivu Akaba se nachází místo, které je velmi oblíbené milovníky vodních sportů. Nuweiba (mezi Dahabem a Tabou) je ideálním výchozím bodem pro túry (pěší turistika, treking) do hor a pouště. Letovisko má přezdívku „perla zálivu Akaba“ a je jako stvořené pro rekreační dovolenou. Hotely různých kategorií zvou k odpočinku nebo ke sportovním aktivitám. Mimoto se nabízí návštěvníkům velké množství výletů do Coloured Canyon (Barevného údolí), zajímavé propasti, na jejíž stěnách se míhají barevné stíny od barvy růžové, oranžové, přes tmavě rudou až po fialovou a působí jako přírodní malba. Bizarní skalní krajina je sice v současnosti zavalena turisty, přesto je stále ještě žádanou destinací. Všechny hotely tuto oblast nabízí jako fakultativní výlet.

U beduínů si můžete zamluvit na místě jednodenní nebo vícedenní cesty do okolí. Můžete podniknout také fakultativní výlet do Jordánska, kam také doplujete na motorovém člunu asi za 90 minut.
Dahab a Nuweiba jsou skvělými výchozími body pro výlety do hor, protože jsou v blízkosti rozmanitých oáz a vádí, které můžete prozkoumávat v terénních vozidlech. Ale také jízda po silnici ze Sharm el Sheikhu do Taby vás určitě nadchne, protože se vine mezi horami a poté vede podél pobřeží.

Coloured Canyon u Nuweiby
Pobřeží a moře u Nuweiby

Egypt na Facebooku