Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž El Dahar (jižní část)

Pláž El Dahar - jižní část

Průměrné teploty se na egyptské pláži El Dahar pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 1800 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 m a mírně se svažuje do moře. Moře je dobře přístupné po schodech a žebřících. Voda je tyrkysově modrá a písek je nádherně bílý, s hrubým pískem a oblázky. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty.

Nachází se na okraji města Hurghada a v jejím okolí rostou krásné palmy. Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, kiosek, dětské hřiště, toalety a možnost parkování u silnice nebo u přilehlých hotelů. Je možné zde vyzkoušet různé sporty (na pláži i ve vodě).

Jižní část pláže El Dahar je velmi oblíbená u rodin s dětmi. Pro nejmenší návštěvníky je zde připraveno dětské hřiště nebo se mohou nechat svézt na velbloudovi nebo oslovi. Je zde i nabídka zábavy pro dospělé, místní nabízejí masáže a k příjemnému posezení se studeným drinkem přímo vybízejí místní restaurace a plážové bary. Aktivní návštěvníci mohou vyzkoušet windsurfing nebo kitesurfing, potápění, jízdu na šlapadlech nebo plážový volejbal. Pláž je dobře střežena záchranáři a dostanete se k ní autobusem, taxíkem nebo autem.

Egypt na Facebooku