Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž El Tabia

Pláž El Tabia

Pláž El Tabia se nachází na okraji letoviska Hurghada u Rudého moře, průměrné teploty se pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Voda je tyrkysově modrá, žlutý písek je hrubý a s oblázky. Pláž je hodně navštěvovaná místními obyvateli i turisty, v jejím okolí rostou krásné palmy.

Severní část pláže je přibližně 1 700 metrů dlouhá, na šířku má v průměru 10 metrů, a mírně se svažuje do moře. Moře je dostupné po lávkách. Návštěvníkům je zde k dispozici záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, plážový bar, restaurace, dětské hřiště.
Kdo by se chtěl na dovolené v Egyptě věnovat nejrůznějším plážovým a vodním sportům, je pro něj severní část pláže El Tabia tím pravým místem.

Nabídka zábavy je opravdu široká – potápění, windsurfing, šlapadla, jízda na banánu nebo vodním skútru, vodní lyžování nebo paragliding. Nezapomenutelným zážitkem je výlet lodí s průhledným dnem, kde můžete pozorovat místní podmořský život.
Pláž je dostupná lodí nebo autem, parkování je možné u silnice nebo u nedalekých hotelů.

Jižní část pláže El Tabia je přibližně 950 metrů dlouhá, na šířku má v průměru 10 metrů, a také se mírně svažuje do vody. Moře je dostupné po schodech a přes lávky. Turistická infrastruktura je na jižní části pláže velmi dobrá, najdete zde dětské hřiště, kiosek, bary, restaurace, sprchy a toalety, půjčovnu slunečníků a lehátek, záchranáře. Je možné zde vyzkoušet různé sporty na souši i ve vodě.
Pláž je dostupná autobusem nebo autem, parkování je možné u silnice.

Místo

Pláž El Tabia 27° 10' 50.5704" N, 33° 49' 42.9564" E
Location

Egypt na Facebooku