Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Mahmya Beach

Egyptská pláž Mahmya Beach

Pláž Mahmya Beach se nachází na egyptském ostrově Giftun. Ostrov Giftun je poznávacím znakem letoviska Hurghada a leží asi jednu hodinu jízdy lodí od pobřeží. Celý ostrov a tedy i pláž Mahmaya je součástí národního parku Giftun Island v Rudém moři, který chrání bohatý a ojedinělý podmořský život. Návštěvníci by se proto měli chovat zodpovědně a ohleduplně.

Přírodní pláž nabízí návštěvníkům ten nejjemnější bílý písek a také nádherně čisté moře v tyrkysové barvě. Průměrné teploty se na pláži Mahmya Beach pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 280 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 m a mírně se svažuje do moře. Pláž je hojně navštěvovaná nejen místními obyvateli, ale i turisty. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar. Restaurace nabízejí občerstvení a příjemné posezení, k dispozici jsou také toalety a sprchy.

Na ostrově Giftun najdete malý ráj. Ať už se vydáte pěšky podél pobřeží, budete šnorchlovat v zálivu, hrát plážový volejbal, vyzkoušíte si potápěčský zkušební ponor nebo budete jen tak ležet na pláži a užívat si sluneční paprsky.
Na ostrov je možné se dostat pouze lodí. Jednodenní výlety, jejichž součástí je často i zastávka pro šnorchlování, nabízejí jak cestovní kanceláře tak i místní podnikatelé.

Místo

Pláž Mahmya 27° 10' 58.8072" N, 33° 57' 38.3796" E
Location

Egypt na Facebooku