Jste zde

Domů » Rudé moře

Pláž Paradise Beach

Ten kdo tráví svoji dovolenou v egyptském letovisku Hurghada a chtěl by se vydat na dobrodružnou cestu za šnorchlováním a potápěním, neměl by vynechat výlet na nedaleký idylický ostrov Giftun. Po přibližně jedné hodině plavby lodí od pobřeží Hurghady se dostanete k plážím Mahmaya Beach anebo Paradise Beach.

Výlet na ostrov Giftun začíná v hurghadském přístavu, počítejte s cenou 25 - 50 euro. Cena obvykle zahrnuje cestu lodí, zastávky na šnorchlování a oběd na lodi. Někdy se griluje také na pláži. Doporučujeme zakoupit výlet přes cestovní kancelář, vyhněte se místním plážovým prodejcům, kteří nenabízejí kvalitní služby.

Podmořský svět korálů kolem Giftunu patří vedle pyramid a archeologických vykopávek k dalším egyptským zajímavostem, které stojí za to poznat.

Pláž Paradise Beach nabízí návštěvníkům ten nejjemnější písek a také nádherné, křišťálově průzračné moře. Celý ostrov, a tím pádem i pláž, je součástí národního parku Rudé moře. Ten má za úkol chránit bohatý a ojedinělý podmořský život. Návštěvníci by se proto měli chovat zodpovědně a ohleduplně.

Na pláži stojí bar a restaurace, které nabízejí občerstvení a příjemné posezení. Zájemci si také na místě mohou vypůjčit lehátka a slunečníky, k dispozici jsou i toalety a sprchy. Protože je celá oblast pod ochranou národního parku, není zde možné žádné ubytování.

Průměrné teploty se na pláži Paradise Beach pohybují okolo 27 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru 25 stupňů. Pláž je přibližně 600 metrů dlouhá, na šířku má v průměru asi 20 metrů, a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je jemný a nádherně bílý. Pláž je hojně navštěvovaná místními obyvateli i turisty.

Místo

Ostrov Giftun 27° 13' 44.1984" N, 33° 54' 35.2836" E
Location

Egypt na Facebooku