Jste zde

Domů » Rudé moře

Rudé moře - výlety do pouště

Poušť u Rudého moře

Daleká a nedotčená poušť u Rudého moře je skutečně velmi vzrušujícím dobrodružným zážitkem. Od letovisek Hurghada, Makadi Bay, Soma Bay, El Gouna až k ostatním prázdninovým místům se nabízí velké množství půldenních nebo jednodenních výletů do pouště. Můžete vyzkoušet jízdu na velbloudovi, písečné plachtění, jízdu na čtyřkolkách, pouštní safari v terénním voze, zajížďku do beduínské vesnice, kouření tradiční vodní dýmky nebo večer s grilováním pod zářícími hvězdami. Jeden den také stačí k tomu, abyste přešli poušť až do Luxoru. U Rudého moře jsou překrásné přírodní kulisy z pouště a hor - nejvyšší vrchol je Shayib el Banat, měřící 2187 m. Největší nabídka dobrodružných výletů je samozřejmě v Hurghadě, ale také v mnoha ostatních turistických oblastech si můžete podobné cesty zarezervovat.

Klasickým výletem je například večerní výlet do beduínského tábora s večeří pod hvězdami. Tato cesta směřuje přímo do pouště. Ti odvážní z vás mohou při ní vyzkoušet jízdu na velbloudovi. Po západu slunce vám bude naservírováno barbecue na beduínský způsob. Určitě si s sebou vezměte pevnou a uzavřenou obuv, čepici nebo turban na hlavu.

Se čtyřkolkou prosvištíte přes písečné duny rychlostí větru. Je to jeden ze způsobů, jak prozkoumat pouštní oblast. Nabídka zahrnuje výlety i vícedenní túry. S terénním vozem můžete proniknout na písečných a štěrkových kopcích až do srdce pouště. Zažijete dost prašnou a drsnou zábavu, která může trvat pár hodin, ale také několik dnů.

Přírodní park Wadi el Germal (Údolí velbloudů) leží úplně na jihu asi 40 km od Marsa Alam. Park je chráněnou krajinnou oblastí a zahrnuje asi 100 km nádherného pobřeží (tropické palmové háje, zátoky, rajské bílé písečné pláže) a ve vnitrozemí ve východní poušti 60 km dlouhé vádí (vyschlé řečiště). Jeho atrakce: zátoky s mangrovníky, bujné palmové háje a bílé písečné pláže, impozantně tvarované hory. Žijí tady ohrožené druhy zvířat, například gazely dorcas, nubijský kozoroh a africký osel divoký. Kdo tu chce přenocovat, tak může využít stanový kemp Fustat Wadi el Gemal Eco-Lodge, zprovozněný v roce 2005, který splňuje přísné předpisy v rámci životního prostředí v Egyptě. Eco - Lodge nabízí také turistiku s průvodcem a jízdu na velbloudech přes národní park. Vyjížďka je přerušena při východu slunce kvůli typickému kávovému obřadu v poušti, při pečení arabského chleba v žáru otevřeného ohně. Návrat pod překrásným hvězdným nebem se pak odehrává za doprovodu núbijských zpěvů.

Extra tipem je obzvláště krásná pouštní cesta, na které putovaly karavany. Vede od Quseiru do vádí Hammamat. Autobus potřebuje pro tuto jednoduchou cestu okolo tří hodin, pro soukromé vozy je tato cesta uzavřena.

Vádí Hammamat

Egypt na Facebooku