Jste zde

Domů » Rudé moře

Rudé moře - wellness

Lázně Angsana Spa - masáž

Tradičním wellness centrem na Sinajském poloostrově jsou lázně faraóna (blízko Suezu) a Mojžíšovy lázně (100 km severně od Sharm el-Sheikhu). Horká voda tady vyvěrá ze sirných pramenů a lahodí nejen lidskému oku, ale také prospívá zdraví. Pomáhá například při potížích s revmatem nebo při onemocněních kůže.

Sirné prameny se nacházejí i v Sharm El-Sheikhu. Vlastně všechny velké luxusní hotely na pobřeží Rudého moře mezi letovisky Hurghada a Marsa Alam nabízejí náročné wellness programy od ajurvédy přes zkrášlující procedury až po thalassoterapie, která dnes prožívá zasloužený boom. V centrech u moře jsou nabízeny kúry, které zmírňují různé obtíže plynoucí z konzumního způsobu života, například stres, únavu a přepracovanost. Ale mořská voda pomáhá také při onemocnění kloubů.

V prázdninové destinaci El Gouna najdete hned dvě Angsana Spa, které používají při léčení hlavně přírodní suroviny jako jsou květiny, plody, bylinky, koření nebo rostliny.
Hotel La Résidence Cascade v Soma Bay spojuje blahodárnou thalassoterapii s golfem a gastronomickými požitky.

Beduíni znají samozřejmě všechny léčivé bylinky, které se v jejich okolí vyskytují. A zdánlivě životu nepřející poušť nabízí daleko větší nabídku rostlin než by se na první pohled mohlo zdát. Kdo chce vědět, které určité listy, plody nebo také kořeny na lidský organismus působí, musí se vydat na cestu za beduíny. Jde o safari výlet s džípem, který vás nasměruje až do jejich vesnic. Tam vám beduíni rádi prozradí svá tajemství a prodají vám také všechny potřebné léčivé byliny.

Egypt na Facebooku