Jste zde

Domů » Rudé moře

Dovolená v El Quseiru

Podmořský svět letoviska El Quseir
Autor: asibiri

Městečko El Quseir se nachází asi 150 km jižně od známého letoviska Hurghada. Postupem doby se rozvinulo ze starobylého přístavu v příjemné a poměrně klidné turistické letovisko na pobřeží Rudého moře.

V malém městečku stále můžete zažít na vlastní kůži onu zcela typickou arabskou atmosféru. Ve srovnání s jinými rekreačními areály v Egyptě si však tato destinace dokázala uchovat svůj prapůvodní dojem tradiční rybářské vesnice.

Poblíž obce se v posledních letech začalo se stavbou mnoha hotelů, tento typ ubytování je v mnoha případech velmi luxusní a nabízí rekreantům různé možnosti zábavy. Mimo tato zmíněná hotelová zařízení toho ale samotný El Quseir nemá moc co nabídnout.

V letovisku se budou cítit pohodlně hlavně takoví hosté, kteří si prostě chtějí odpočinout v klidném prostředí. Najdou tady pohodu a zažijí pohodlné dny bez stresu a zmatků.

Potápění

Hlavním lákadlem, které přitahuje návštěvníky, je tady zejména nedotčené podmořské prostředí. El Quseir je tak stále oblíbenější destinací potápěčů. Krásné korálové útesy zde jsou již od počátku rozvoje cestovního ruchu pečlivě chráněné a dodnes se tak zachovaly ve své původní podobě.

Díky tomu, že sem nejezdí tolik potápěčů jako do Hurghady a Safagy, se tamní korálové útesy se neocitly v takovém náporu. Působí zde také mnohem méně potápěčských základen. Kotviště potápěčských člunů jsou zde také omezena, což je v podstatě výhoda, pokud si již předem u nich zarezervujete příslušný balíček potápěčských služeb.

Potápěči, kteří si předem nezajistí tuto rezervaci a vyrazí sem jen tak "na slepo", tak bývají někdy i odmítnuti. Jelikož další potápěčská základna je odtud poměrně daleko, může jim tím pak vzniknout opravdu velmi nepříjemný problém.

Korálový útes, který se v Rudém moři nachází před touto nepochybně zajímavou turistickou destinací, působí velmi svěže, je hustě porostlý korály a obývají jej doslova nesčetné druhy ryb. I milovníci šnorchlování zde zažijí opravdu fascinující pohledy do tajemného podmořského světa. Ale v i okolí se dají najít další, neméně zajímavé krásné útesy, kam se dá doplout člunem nebo dojet džípem.

Výlety

Z letoviska se obvykle vyjíždí na výlety do měst v údolí Nilu, jako je např. Luxor nebo Údolí králů. Ale i národní park Wadi el Gemal je okouzlujícím místem fascinující přírody, kam byste se rozhodně měli někdy vydat.

Kromě nejrůznějších zajímavostí ze života tamější flóry a fauny se tu můžete hodně dozvědět také o geologii a o místních obyvatelích. Prohlídku parku můžete podniknout pěšky nebo na velbloudovi.

Podmořský svět letoviska El Quseir
Autor: asibiri
Jedna z ulic staré části města El Quseir
Autor: masterplaan

Místo

Přístav El Quseir 26° 6' 12.9816" N, 34° 17' 11.4792" E
Location

Egypt na Facebooku